Phenix-Kálium túlsúlyos szervestrágya

9,271 Ft

Alapanyagok: Guanó baromfitrágya,melasztörköly

Kiszerelés 25kg

Bruttó egységár: 370,84Ft/kg

Készleten

Termékleírás

PHENIX (NPK: 6-8-15 +2MgO)

 

 PHENIX

KÁLIUM TÚLSÚLYOS BIOTRÁGYA GRANULÁTUM

PHENIX (NPK 6.8.15 3 MgO mikroelemek) 

a szerves trágya granulátumok között az egyik leghatékonyabb növényi tápanyag, köszönhetően az organikus összetevők sokféleségének, valamint magas szerves anyag tartalmának (szerves nitrogén, szerves foszfor és szerves kálium).

Kiváló tápanyag utánpótlási hatékonysággal bír, köszönhetően alacsony sótartalmának, így a PHENIX a legjobb trágya, amely maximálisan biztosítja a kálium igényes növények tápanyagigényét. (K igényes növény pl. burgonya)

Minőségi végtermék várható magas sótartalmú és lúgos talajok esetében is.

Magas kálium tartalma elősegíti a bogyótermésű zöldségfélék (pl. paprika, paradicsom) éréslefutását, termés színeződését, javítja a pulton tarthatóságot, gyümölcs minőséget, íz- és zamatanyagok kialakulását, koncentrált éréslefutást és cukrosodást.

 KIJUTTATÁS: 

PHENIX szerves trágya granulátum kijuttatásának módja rendkívül egyszerű és hatékony, tavasztól őszig az év bármely szakaszában elvégezhető.

Ennek az a magyarázata, hogy a szerves trágya talajba kerülése után nincs kijuttatási veszteség, a trágya tápanyagtartalma a műtrágyákkal ellentétben nem mosódik ki az öntözővízzel vagy csapadékkal, hanem átnedvesedik, térfogatának többszörösére nő és talajhőmérséklettől függően néhány órán, vagy napon belül mikrobiológiai élettel telítődik.

A talajban élő baktériumok, gombák és rovarok anyagcsere folyamatai a szerves trágya granulátum hatására felgyorsul, az intenzív életfolyamatok következtében szén-dioxid termelés, jó talajlevegőzöttség, kiegyenlített kémhatású, tápanyagokban gazdag, termékeny talajviszonyok alakulnak ki.

Kijuttatás és adagolás lehetőleg ültetvénytelepítés, palántázás, magvetés előtt ősszel, tavasszal, vagy nyáron történik, mindig az ültetvény telepítése előtti időszakban.

Köszönhetően az PHENIX különleges gyártástechnológiájának, nem feltétlenül szükséges a trágya granulátumot minden esetben a talajfelszín alá bedolgozni, mert csapadék, öntözés, vagy a hajnali harmat is elegendő a szerves anyagok talajba jutásához.

PHENIX trágyagranulátum fizikai, biológiai és mikrobiológiai értékeinek teljes megőrzése érdekében javasoljuk, hogy 5-15 cm mélységben talajfelszín alá dolgozzuk be a pelletet.

 

Ugyanakkor a PHENIX trágya granulátum nem feltétlenül igényel talajfelszín alá bedolgozást, mert más trágya granulátumokkal ellentétben csapadék, hajnali harmat, nedvesség vagy öntözés hatására azonnal oldódik a talajfelszínen.

Előnyös szerkezeti tulajdonságából adódóan füvesített területek, szőlő- és gyümölcsültetvények, talajfelszínre szórt magvetés esetén is teljes értékű növényi tápanyag visszapótlásnak minősül.

 

FORMULA: PELLET

PHENIX kálium túlsúlyos trágya granulátum pellet mérete: 0-3 mm

 

További információk

Tömeg 25 kg